Cand sa angajezi o infirmiera

Infirmiere recomandate

Infirmiera BUCURESTI - Nusa Mihailescu Nusa M BUCURESTI Am 52 ani ,am lucrat  ca bona 5 ani , iar copilasii mei,   s-au facut mari, si au plecat la scoala si la gradi .

Infirmiera BUCURESTI - Irina Crisan Irina C BUCURESTI Sunt infirmiera in Terapie intensiva.

Infirmiera BUCURESTI - Mariana Dumitru Mariana D BUCURESTI .

Vezi toate infirmierele din orasul tau

Atunci cand ai parinti batrani si bolnavi trebuie sa te gandesti din timp la angajarea unei infirmierea care sa aiba grija de ei atunci cand tu nu mai poti.

Chir daca exista batrani foarte activi, care nu isi schimba stilul de viata din cauza bolilor, trebuie sa te gandesti ca astfel de batrani sunt din ce in ce mai rari. Chiar si cu noile descoperiri medicale, corpul uman si creierul incep sa decada.

Pentru persoanele care sufera de anumite dezabilitati sau afectiuni care intervin in stilul de viata este nevoie de o grija suplimentara. Prin angajarea unei infirmiere care sa aiba grija permanenta de parintii tai vei salva timp pretios si vei stii ca cei dragi sunt ingrijiti corespunzator.

Inainte de a angaja o infirmiera, gandeste-te la optiunile pe care le ai. Ce preferi? Ca persoana draga sa ramana singura acasa, expusa riscurile de ranire, accidentare si chiar moarte? Sau vrei sa fie ingrijita zilnic, de o persoana competenta, care o va supraveghea, va avea grija de alimentatia si viata sa sociala?

Angajarea unei infirmiere poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua pentru parintii tai batrani si bolnavi.

Iata mai jos cateva dintre semnele care ai nevoie de o infirmiera pentru batrani:

Dezordine in casa

Atunci cand mergi in vizita la parinti, este dezordine, mancare stricata in frigider, mizerie si rufe nespalate? Acestea pot fi semne ale neputintei celor batrani, care nu isi mai dau seama de lucrurile pe care trebuie sa le faca.

Haine murdare

Un alt semn ca cei batrani nu se mai descurca este si faptul ca nu mai au grija de aspectul lor fizic. Purtarea hainelor nespalate si patate este un semn al declinului si indica ca ceva nu este in ordine.

Pierderea mobilitatii

Pe masura ce imbatranim, corpul isi pierde o serie de abilitati. Printre acestea se numara si abilitatea de miscare. Daca observi la batrani miscari lente si sacadate, este momentul sa iei anumite masuri. Artrita si alte afectiuni pot afecta capacitatea de miscare a celor dragi.

Pierderea memoriei

Multi batrani isi pastreaza mintea agera pana in ultima clipa. Exista insa si persoane care uita cum se numesc, ca au mancat sau persoanele dragi din jurul lor. Pierderea memoriei si alte afectiuni mentale precum dementa sau Alzheimer sunt des intalnite in randul batranilor si au un impact major asupra stilului lor de viata.

Atunci cand apar aceste semnale, este momentul sa te implici mai mult in viata batranilor si sa angajezi pe cineva care sa ii ingrijeasca corespunzator.

Neglijarea medicamentatiei

Pe masura ce persoanele dragi inainteaza in varsta, sunt tot mai supuse imbolnavirilor. Majoritatea batranilor iau medicamente pentru diverse afectiuni. Problemele incep insa sa apara atunci cand cei batrani uita sa isi ia medicamentele sau le iau in doze incorecte.

In astfel de momente, cei dragi au nevoie de persoane care sa ii ajuta sa isi mentina stilul de viata cu care au fost obisnuiti. O infirmiera va avea grija ca cei batrani sa isi ia medicamentele in dozele corecte si la momentele potrivite.

Alte semne care trebuie sa te ingrijoreze si sa te indrepte catre ajutorul profesional sunt si instabilitatea emotionala a batranilor, scaderea apetitului alimentar, cheltuirea iresponsabila a banilor si izolarea sociala.

Autor: Mihaela Rotaru

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaMenajera.ro