Ce presupune jobul de infirmiera

Infirmiere recomandate

Infirmiera BUCURESTI - Nusa Mihailescu Nusa M BUCURESTI Am 52 ani ,am lucrat  ca bona 5 ani , iar copilasii mei,   s-au facut mari, si au plecat la scoala si la gradi .

Infirmiera BUCURESTI - Irina Crisan Irina C BUCURESTI Sunt infirmiera in Terapie intensiva.

Infirmiera BUCURESTI - Mariana Dumitru Mariana D BUCURESTI .

Vezi toate infirmierele din orasul tau

Inainte de a opta pentru jobul de ingrijitoare batrani trebuie sa stii ca, pentru a le face fata persoanelor in varsta, ai nevoie de foarta multa rabdare. Odata cu varsta, majoritatea devin irascibili si cu greu le poti intra in voie. Unele persoane in varsta nu reactioneaza foarte bine atunci cand intra in contact cu un ajutor din exterior, dar toate acestea nu trebuie sa le iei personal.

Atributii

Pentru varstnici, chiar si lucrurile elementare devin dificile, cum ar fi servirea mesei, imbracatul sau igiena personala. Daca iti era usor sa te ingrijesti de un copil, tine cont de faptul ca un varstnic este mai greu de manevrat (daca ai de-aface cu o persoana imobilizata la pat sau care se misca mai greu) si mai temperamental.

Asadar, lista ta de atributii ar putea include:

* ridicarea si mutarea persoanei
* interventia in caz de urgenta
* imbaierea si imbracarea
* ajutarea celui varstnic la folosirea toaletei
* menaj (spalarea hainelor, pregatirea mancarii si strangerea mesei)
* deplasarea la doctor


O atitudine pozitiva, intelegatoare, responsabila, combinata cu dorinta de a ajuta si de a fi amabil te poate ajuta sa treci peste momentele dificile care pot aparea in relationarea cu cei in varsta. Acest job presupune solicitarea ta si din punct de vedere emotional, asa ca este important sa te mentii stabil si sa nu te lasi intimidat.

Pregateste-te temeinic

Pentru a face fata acestui job, poti urma cateva cursuri in domeniu. De exemplu, inscrie-te la un curs de psihologie. Acesta te va ajuta foarte mult sa relationezi cu oamenii si sa ii intelegi. Axeaza-te mai mult pe temele care vorbesc despre imbatranire, pierderea mobilitatii, si a independentei. Informeaza-te permanent, pentru a face fata cat mai bine acestei profesii. In felul acesta, ai toate sansele sa le oferi un ajutor real persoanelor mai in varsta pe care le ai in grija.

Pentru informare, poti downloada de pe site-ul facultatilor de psihologie diferite carti si cursuri in domeniu, specializate pe o anumita ramura a psihologiei. Mai mult, cauta in librarii carti care au ca subiect batranetea, cum sa intelegi persoanele in varsta sau cum sa te comporti cu acestea. De exemplu, cartea “Cum sa ne descurcam cu ai nostri batrani si dificili parinti” o gasesti online si costa aproximativ 15 lei. Iti poate servi drept ghid in profesia de infirmiera.

Daca preferi sa treci printr-un intreg proces de invatamant, in urma caruia vei obtine o diploma in domeniu, atunci te poti inscrie la cursurile de psihologie organizate de facultatile particulare. Acestea se desfasoara pe o durata de 3 ani si costa in jur de 1500 lei pe an.

Invata reguli de prim ajutor

Cunoasterea regulilor de prim ajutor te va ajuta in posibilele situatii-criza, in care gandirea la rece este critica. Trebuie sa inveti sa nu te panichezi in cazul unui accident si sa iei cea mai buna decizie intr-un timp foarte scurt.

Crucea Rosie organizeaza cursuri de prim-ajutor care se finalizeaza cu sustinerea unui examen. Acesta dureaza 12 ore si este predat de medici atestati ca formatori de prim ajutor premedical. De asemenea, SNCRR pune la dispozitie manuale si materiale didactice.

In urma examenului sustinut la incheierea cursului, vei primi un certificat de absolvire si o legitimatie prin care se confirma ca ai fost instruit sa acorzi primul ajutor premedical. Tot ce trebuie sa faci este sa iei legatura cu filiala Crucii Rosii din orasul tau.

Cursurile de prim ajutor costa aproximativ 100 lei. De asemenea, Crucea Rosie a mai organizat si cursuri de ingrijire a persoanelor varstnice. Asadar, informeaza-te cu atentie pentru ca poti participa la un curs specializat pe domeniul in care vrei sa te angajezi. Cursul de ingrijire costa in jur de 350 lei.

Daca te-ai angajat, cere cat mai multe detalii despre starea de sanatate a persoanei varstnice si informeaza-te cu privire la o dieta alimentara corespunzatoare acesteia. Afla care ar fi principalele lucruri pe care trebuie sa le stii despre boala de care sufera si ce poti sa faci ca sa asiguri o asistenta cat mai eficienta.

Inscrie-te la un curs de asistent medical

Cu cat vei cauta mai multe metode de a te specializa in acest domeniu, cu atat si salariul tau va creste considerabil. Atributiilor de baza li se adauga o serie de activitati pe care doar persoanele instruite special le pot realiza. Daca te intereseaza sa aprofundezi domeniul, urmeaza un curs de asistente sau gaseste timp sa faci munca de voluntariat intr-un centru de persoane cu probleme speciale. De exemplu, intr-un astfel de centru poti invata cum sa comunici cu cei care au deficiente de auz, de vaz sau care au trecut prin diverse traumatisme.

Un curs specializat te va invata cum sa citesti si sa intelegi o reteta medicala, cum sa monitorizezi o persoana bolnav si sa inregisrezi progresul acestuia si cum sa ii inveti pe membrii familiei celui in varsta sa se descurce cu acesta atunci cand tu nu esti de fata. Mai mult, la nevoie poti administra medicamente pe cale injectabila, perfuzii etc.

Pentru a deveni asistent medical, trebuie sa urmezi cursurile Scolii Postliceale Sanitare din orasul tau. Poti aplica pentru aceasta scoala doar daca ai terminat liceul, diploma de Bacalaureat nefiind obligatorie. Admiterea se face in baza unui interviu sau a unui examen care sa iti testeze cunostintele de biologie si chimie. Cursurile dureaza 2 sau 3 ani, in functie de specializarea aleasa. La sfarsit vei sustine un examen de absolvire. Cursul consta in jur de 1500 lei pe an.

Toate acestea iti vor usura munca si te vor face sa ii intelegi mai bine pe cei cu care vei intra in contact.

Autor: Dana Spataru

Infirmiere pe CautaInfirmiera.ro:
Infirmiera Bucuresti I Infirmiera Brasov I Infirmiera Cluj I Infirmiera Constanta I Infirmiera Galati I Infirmiera Iasi I Infirmiera Oradea I Infirmiera Ploiesti I Infirmiera Sibiu I Infirmiera Suceava I Infirmiera Targu-Mures I Infirmiera Timisoara

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaMenajera.ro