Cum angajezi o infirmiera

Infirmiere recomandate

Infirmiera BUCURESTI - Nusa Mihailescu Nusa M BUCURESTI Am 52 ani ,am lucrat  ca bona 5 ani , iar copilasii mei,   s-au facut mari, si au plecat la scoala si la gradi .

Infirmiera BUCURESTI - Irina Crisan Irina C BUCURESTI Sunt infirmiera in Terapie intensiva.

Infirmiera BUCURESTI - Mariana Dumitru Mariana D BUCURESTI .

Vezi toate infirmierele din orasul tau

Persoanele in varsta pot deveni frustrate sau nervoase atunci cand incep sa isi piarda independenta. Din acest motiv, gasirea unei infirmiere sau a unui ingrijitor nu va fi tocmai o sarcina usoara. Ai nevoie de o persoana rabdatoare, de incredere, dar in acelasi timp competenta. CautaInfirmiera.ro te ajuta sa gasesti infirmiera potrivita pentru necesitatile familiei tale.

Stabilirea cerintelor tale

In primul rand trebuie sa determini care sunt nevoile varsticului pentru care vrei sa angajezi o ingrijitoare batrani. Incearca sa alcatuiesti o lista in scris, pentru a fi sigur ca nu ai omis nimic. Printre posibilele atributii pe care le-ar putea avea viitoarea/ul angajat/a s-ar numara: supravegherea, ajutor pentru toaleta persoanala si deplasare, administrarea medicamentelor, plimbarile in aer liber, prepararea meselor, sarcini de menaj, indeplinirea de plati sau comisioane.

Afla daca cel varstnic s-ar simti confortabil cu o femeie infirmiera sau ar prefera un barbat. In functie de problemele de sanatate ale acestuia sau de starea sa fizica, este posibil sa se simta jenat de o persoana de sex opus. Elimina disconfortul de genul acesta si investigheaza inainte catre ce fel de persoana vrei sa te orientezi.


Momentul interviului

In momentul in care te hotarasti sa chemi posibili angajati la interviu, persoana pentru care angajezi o infirmiera ar trebui sa fie de fata. De asemenea, incurajeaz-o sa isi alcatuiasca propria lista cu preferinte si intrebari sau cel putin sa participe la discutie si sa isi expuna punctul de vedere sau eventualele nelamuriri.

Incearca sa determini daca infirmiera pe care ai dori sa o angajezi poate face fata tuturor cerintelor tale. De exemplu, daca varstnicul trebuie ajutat sa se ridice sau sa se imbrace, infirmiera trebuie sa aiba destula forta ca sa il ajute. Daca starea de sanatate a acestuia este precara, atunci asigura-te ca ingrijitoarea pe care doresti sa o angajezi are cunostinte despre boala respectiva sau stie ce sa faca in cazul in care ar avea loc o urgenta, criza etc. De asemenea, nu uita sa intrebi daca infirmiera are cunostinte sau a urmat vreun curs de prim-ajutor. In cazul ingrijirii celor in varsta, o astfel de cerinta poate deveni vitala.

Afla care este motivatia pentru care candidatul a ales acest job. Daca simti ca o face doar pentru un venit substantial, atunci este clar ca aceasta nu este persoana pe care o cauti. Daca vrei sa afli cat mai multe despre candidat, pune-l in situatia in care chiar ar fi deja angajat. Te poti folosi de intrebari de genul “Ce ai face daca…”.

De asemenea, realizeaza o descriere cat mai exacta a jobului. Nu ar strica sa relatezi cum s-ar desfasura o zi normala de lucru. Evidentiaza cele mai importante aspecte, peste care nu se poatre trece sub nicio forma, cum ar fi de exemplu administrarea anumitor medicamente, un regim alimentar etc. O astfel de lista va avea rol de ghid atat pentru tine, cat si pentru candidat. De asemenea, aceasta te va ajuta sa stabilesti un salariu corect, corespunzator cu atributiile angajatului.

Desi referintele pot avea doar rol formal, nu ezita sa dai niste telefoane si sa verifici toate aceste informatii. Un varstnic poate fi la fel de neajutorat ca si un copil, asa ca nu poti risca sa lasi pe oricine in casa ta.

Totusi, nu te axa neaparat pe experienta candidatului, cat pe competentele pe care le prezinta. Experientele nu trebuie neaparat sa prezinte mare valoare. Descrierea acestora depinde foarte mult de perspectiva candidatului. Asadar, analizeaza faptele concrete. Intreaba cum a facut un anumit lucru, si nu neaparat “ce” a facut atunci cand a avut grija de o alta persoana in varsta.

De cele mai multe ori, limbajul non-verbal al unei persoane transmite mai multe decat informatia vorbita. Asadar, fii atent la modul acestuia de a se prezenta si de a se purta, modul in care interactioneaza cu tine si cu cel in varsta. In principiu, ar trebui sa cauti o infirmiera care iti inspira incredere si profesionalism.

Incearca sa afli cat mai multe si despre viata personala a candidatului; hobby, familie etc. Poti afla foarte multe despre ingrijitoare analizandu-i stilul si perspectiva de viata.

Nu te hotari asupra alegerii unei infirmiere din primele minute ale interviului. Chiar daca te entuziasmezi in privinta unei anumite persoane, acorda-ti un ragaz de cateva ore pentru a lua o decizie cumpatata.

Ofera-i sansa candidatului de a-ti pune intrebari. Jobul de ingrijitor sau infirmiera nu este pentru oricine. Acesta implica multa rabdare, cunostinte esentiale de prim-ajutor, atentie si poate chiar un pic de forta fizica. Pentru a nu angaja persoana nepotrivita, asigura-te ca ti-ai formulat toate intrebarile si ca i-ai dat angajatului sansa de a afla cat mai multe despre job.

Dupa ce ai sustinut o serie de interviuri, incearca sa compari informatiile obtinute. Organizeaza, eventual, un al doilea interviu, pentru a fi sigur ca ai ales persoana ideala.

Daca simti ca ai gasit infirmiera sau ingrijitorul potrivit, atunci arata-i imprejurimile prin casa, explica-i cum se foloseste aparatura electrocasnica sau, daca este cazul, cea medicala. Nu uita sa ii mentionezi lucruile importante, cum ar fi telefoanele de urgenta, fise medicale care i-ar putea folosi in ingrijirea varstnicului, norme de igiena pe care doresti sa le respecte etc.

Autor: Dana Spataru

Infirmiere pe CautaInfirmiera.ro:
Infirmiera Bucuresti I Infirmiera Brasov I Infirmiera Cluj I Infirmiera Constanta I Infirmiera Galati I Infirmiera Iasi I Infirmiera Oradea I Infirmiera Ploiesti I Infirmiera Sibiu I Infirmiera Suceava I Infirmiera Targu-Mures I Infirmiera Timisoara

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaMenajera.ro