Cursuri infirmiere

Infirmiere recomandate

Infirmiera BUCURESTI - Nusa Mihailescu Nusa M BUCURESTI Am 52 ani ,am lucrat  ca bona 5 ani , iar copilasii mei,   s-au facut mari, si au plecat la scoala si la gradi .

Infirmiera BUCURESTI - Irina Crisan Irina C BUCURESTI Sunt infirmiera in Terapie intensiva.

Infirmiera BUCURESTI - Mariana Dumitru Mariana D BUCURESTI .

Vezi toate infirmierele din orasul tau

Desi in Europa termenul de infirmiera este folosit pentru a desemna asistenta medicala si pentru aceasta meserie exista o forma de invatamant specific, in Romania a fi infirmiera se refera in primul rand la acordarea de servicii de ingrijire si asistenta medicala la domiciliu. Cum te poti pregati sa fii infirmiera si unde te poti adresa in cazul in care doresti sa participi la cursuri de infirmiere:

Cursuri infirmiere Bucuresti

Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale Pro Vocatie, autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor organizeaza cursuri de perfectionare ingrijitoare batrani la domiciliu.

Prin absolvirea acestui curs, se urmareste dobandirea competentelor profesionale in conformitate cu Standardul Ocupational “Ingrijitoare batrani la domiciliu” si acordarea de diplome de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii. Cursul cuprinde ore de teorie si de practica iar tematica acestuia consta in: comunicarea la locul de mnca, aplicarea normelor de protectia muncii, prevenirea si stingerea incendiilor, asigurarea conditiilor igienico-sanitare, asigurarea perfectionarii profesionale, completarea fisei de ingrijiri a persoanei asistate, gestionarea resurselor alocate, planificarea activitatii zilnice, acordarea ingrijirii igienice pentru persoana asistata, acordarea primului ajutor persoanei asistate, asigurarea confortului batranului asistat, asistarea alimentatiei si administrarea alimentelor, mobilizarea si transportul batranului asistat, mobilizarea si transportul persoanelor asistate imobilizate, respectarea si aplicarea prescriptiilor medicale si supravegherea starii de sanatate a persoanei asistate.

Pe langa acest curs, Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale Pro Vocatie organizeaza si cursuri de perfectionare infirmiere destinate dobandirii de competente profesionale in conformitate cu Standardul Ocupational ‘infirmier’, care cuprind urmatoarea tematica: planificarea propriei activitati, perfectionarea continua, lucrul in echipa multdisciplinara, comunicarea interactiva, respectarea drepturilor persoanei ingrijite, supravegherea starii de sanatate a persoanei ingrijite, igienizarea spatiului in care se afla persoana ingrijita, acordarea ingrijirilor de igiena pentru persoanele ingrijite, transportarea rufariei, transportul persoanelor ingrijite.

Fundatia Ecologica Green (F.E.G.) organizeaza cursuri de calificare pentru urmatoarele meserii: infirmiere, ingrijire batrani la domiciliu, ospatari, barman, bucatari, patiseri, croitori, tamplari, muncitori constructii… Cursurile sunt certificate de Ministerul Muncii, au loc pe o durata de la 1 la 3 luni si cuprind atat pregatire teoretica, cat si practica.

Fundatia Preasfanta Fecioara Maria organizeaza de asemenea cursuri, certificate de Ministerul Muncii, de asistenta la domiciliu, babysitting, menaj, ingrijire varstnici, cu o durata de aprox. 6 luni.

Fundatia Umanitara Universcult pune la dispozitia celor interesati cursuri de formare profesionala pentru ingrijire batrani la domiciliu cu o durata de 10 saptamani, la sfarsitul carora se obtin diploma avizate de Ministerul Muncii.

Cursuri infirmiere in tara

Organizatia Asistentilor Medicali si a Moaselor din Romania (OAMMR) organizeaza periodic cursuri pentru infirmiere, in scopul imbogatirii cunostintelor de specialitate ale angajatilor care lucreaza in unitatile medicale, cat si pentru persoanele care vor sa se prezinte la concursurile organizate de unitatile sanitare pentru postul de ingrijitoare de curatenie/infirmiera. Astfel de cursuri se organizeaza la nivelul judetelor Satu Mare, Iasi, Botosani, Vrancea, Galati sau Buzau.

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAR), filiala Buzau a deschis inclusiv un centru de formare pentru infirmieri. “Cursurile dureaza trei luni, iar la sfarsit toti infirmierii vor primi diplome de calificare acreditate de Ministerul Muncii, certificate cu ajutorul carora se pot angaja in orice unitate medicala. De asemenea, aceste diploma sunt recunoscute si in strainatate”, a declarat pentru PaginaMedicala.ro presedintele OAMGMAMR Buzau, Claudia Stefan.

Se pare ca meseria de infirmier a fost inclusa in nomenclator de putin timp si la cursurile de infirmiere vin si persoane care au deja experienta in domeniu, pentru a obtine o diploma de calificare.

Anumite filiale Crucea Rosie organizeaza de asemenea cursuri de infirmiere si surori voluntare de Crucea Rosie si cursuri de ingrijitori persoane bolnave (batrani si copii). Printre conditiile de inscriere se numara varsta peste 18 ani precum si intocmirea dosarului care cuprinde pe langa actele de identitate, inclusiv certificat medical care sa ateste starea de sanatate a cursantului.

Incepand cu 2010, Crucea Rosie Buzau, va organiza cursuri de ingrijitori la domiciliu si babysitter. “Avand in vedere ca pregatirea in meseria de infirmiera a fost solicitata de multi buzoieni, dar si de persoane din alte judete, care depund in continuare cereri pentru urmatoarea grupa de cursanti, am decis sa asiguram si alte tipuri de instruire, extreme de utile pentru obtinerea unor locuri de munca. Este vorba de cursuri pentru ingrijire batrani la domiciliu si babysitter”, a precizat Gina Stan, reprezentant al Crucii Rosii Buzau.

Pentru a putea profesa calificat in meseria de infirmiera sunt necesare cunostinte pe care le poti asimila si la cursuri de asistenta medicala, asistenta sociala si prim ajutor.

Infirmiere pe CautaInfirmiera.ro:
Infirmiera Bucuresti I Infirmiera Brasov I Infirmiera Cluj I Infirmiera Constanta I Infirmiera Galati I Infirmiera Iasi I Infirmiera Oradea I Infirmiera Ploiesti I Infirmiera Sibiu I Infirmiera Suceava I Infirmiera Targu-Mures I Infirmiera Timisoara

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaMenajera.ro