Esti pregatit sa ai grija de parintii tai batrani?

Infirmiere recomandate

Infirmiera BUCURESTI - Nusa Mihailescu Nusa M BUCURESTI Am 52 ani ,am lucrat  ca bona 5 ani , iar copilasii mei,   s-au facut mari, si au plecat la scoala si la gradi .

Infirmiera BUCURESTI - Irina Crisan Irina C BUCURESTI Sunt infirmiera in Terapie intensiva.

Infirmiera BUCURESTI - Mariana Dumitru Mariana D BUCURESTI .

Vezi toate infirmierele din orasul tau

Mai putin de jumatate dintre copii sunt constienti de problemele medicale ale parintilor lor si nu stiu nici ce fel de prescriptii medicamentoase urmeaza. In cazuri de urgenta, aceste informatii sunt vitale pentru acordarea primului ajutor.

Pe langa aceste lucruri, trebuie sa stii si alte lucruri despre parintii tai si sa fii pregatit in momentele de criza.

Iata cativa pasi pe care sa ii urmezi atunci cand trebuie sa iti ajuti parintii:

Discuta cu parintii tai

Discutia despre preferintele de ingrijire a parintilor tau, pentru momentele cand nu se vor descurca singuri, poate fi extrem de inconfortabila, insa nu trebuie sa amani acest moment.

Familie trebuie sa poarte aceste discutii din timp, atunci cand parintii isi port exprima corect dorintele si necesitatile. Inainte de momentele de criza, aceste discutii pot oferi numeroase solutii, acceptate si de catre parintii tai.

Atunci cand din nefericire unul dintre parinti se imbolnaveste este de obicei mult prea tarziu pentru a discuta, iar optiunile par din ce in ce mai putine. De cele mai multe pot exista chiar neintelegeri in familie, intre frati si surori, care se gandesc la binele parintelui.

Cel mai bun moment de discutie este atunci cand parintii se apropie de 70 de ani, iar copiii au cel putin 40 de ani. Acum este momentul potrivit pentru a cunoaste cat mai multe despre parintii tai. Afla care este medicul de familie, adresa cabinetului, numarul de telefon.

De asemenea, discuta si despre tratamentele medicamentoase pe care parintii tai le urmeaza. Trebuie s stii exact care sunt medicamentele si dozele. Afla daca sunt alergici la anumite alimente, medicamente sau substante chimice.

Organizeaza-te

Dupa ce obtii date importante despre starea de sanatate a parintilor tai, incearca sa stabilesti cine din familie va fi responsabil pentru tinerea evidentei tuturor informatiilor.

Persoana respectiva trebuie sa pastreze aceste date actualizate, sa fie la curent cu vizitele la medic, medicamentele prescrise sau operatiile chirurgicale la care parintii au fost supusi.

Discuta despre starea financiara

Atunci cand parintii imbatranesc, starea financiara este una dintre principalele ingrijorari. Discuta cu parintii tai care sunt cheltuielile cu medicamentele si vizitele la medic. Verifica si starea asigurarii de sanatate si afla care sunt serviciile incluse.

De asemenea, gandeste-te si la varianta angajarii unei persoane care sa aiba grija de parintii tai atunci cand tu nu esti acasa. Afla care sunt preferintele parintilor tai si cum se vor descurca cu o persoana straina care sa ii ingrijeasca.

Este foarte important sa le oferi parintilor tai tot sprijinul de care au nevoie si sa ii faci sa aiba incredere in tine si in deciziile tale. Modul in care ii pregatesti emotional pentru perioada grea a vietii lor va avea un impact puternic si asupra ta si a familiei tale.

Comunicarea si increderea pe care le-o poti oferi pot face la lucrurile sa fie mai usoare. Trebuie sa fii insa constient ca nu vei fi niciodata pregatit, atat emotional cat si mental, pentru a avea grija de parintii tai bolnavi.

Autor: Mihaela Rotaru

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaMenajera.ro