Riscuri cu privire la angajarea ca infirmiera

Infirmiere recomandate

Infirmiera BUCURESTI - Nusa Mihailescu Nusa M BUCURESTI Am 52 ani ,am lucrat  ca bona 5 ani , iar copilasii mei,   s-au facut mari, si au plecat la scoala si la gradi .

Infirmiera BUCURESTI - Irina Crisan Irina C BUCURESTI Sunt infirmiera in Terapie intensiva.

Infirmiera BUCURESTI - Mariana Dumitru Mariana D BUCURESTI .

Vezi toate infirmierele din orasul tau

Infirmierele la domiciliu se confrunta adesea atat cu constrangeri fizice, cat si psihologice importante. O ingrijitoare batrani trebuie sa faca fata singura unui pacient care sufera de o boala infectioasa, unei persoane imobilizate la pat sau cu care nu poate comunica. Prevenirea riscurilor profesionale in acest domeniu implica o formare continua, prin adaptarea muncii conform cu starea de sanatate a pacientului.
Ingrijirea unei persoane la domiciliu implica mai multe aspecte ce tin de persoana in cauza, de care este bine sa tii cont inainte de a semna contractul de angajare. In functie de aceste aspecte se negociaza practic si conditiile de lucru, modul de salarizare etc.

Situatii pe care le poti intampina

Iata cateva dintre cazurile pe care le poti intampina in jobul de infirmiera:
• Pacientul este imobilizat la pat;
• Pacientul este o persoana in varsta, care nu isi mai poate desfasura activitatile obisnuite singur;
• Pacientul sufera de o boala care necesita ingrijire permanenta: cancer, Alzheimer etc;
• Pacientul sufera de o afectiune mentala;
• Pacientul este un copil cu handicap psihic sau locomotor.
In timpul ingrijirii unui bolnav la domiciliu, infirmiera se poate expune unor agenti patogeni (virusi, bacterii, germeni etc). Respectarea unor precautii generale constituie baza masurilor de prevenire. Tocmai de aceea orice infirmiera trebuie sa cunoaca anumite reguli ce tin de ingrijirea bolnavului pentru a evita posibile accidente. Toate aceste masuri trebuie sa vizeze deopotriva si conditiile de munca, aspectele organizationale si protejarea pacientului.
Transmiterea agentilor patogeni se poate face printr-un simplu contact (strangere de mana), pe cale aeriana (gripa, tuberculoza), prin lichide biologice (sange, urina) etc.

Reguli generale de protectie pentru infirmiere

Sangele, lichidele biologice si deseurile care rezulta in urma ingrijirii pot transmite agenti infectiosi diversi, in special virusii hepatitei B si C si virusul imunodeficientei umane (HIV). De aceea, orice infirmiera sau persoana care ingrijeste un bolnav trebuie sa cunoasca regulile generale de protectie pentru a evita eventuale accidente.
Iata aspectele pe care o infirmiera nu trebuie sa le piarda din vedere:

Spalatul frecvent pe maini

Spalarea frecventa a mainilor cand ingrijesti un bolnav este esentiala, insa nu ai intotdeauna posibilitatea sa mergi la baie dupa fiecare actiune. Utilizarea produselor hidro-alcoolice de curatare este adaptata in special pentru ingrijirea la domiciliu. Prin aceasta metoda iti cureti mainile intr-un mod foarte rapid, chiar in absenta apei si in proximitatea pacientului.

Folosirea manusilor de protectie

Foloseste obligatoriu manusi de protectie atunci cand efectuezi operatiuni ce implica sange sau alte lichide biologice.

Tinuta lejera

Tinuta trebuie sa fie adaptata astfel incat bratele sa-ti fie permanent libere, sa nu ai haine care te strang si care iti limiteaza miscarile.

Adaptarea la mediul de lucru

Tine cont de mediul in care lucrezi cu pacientul si adapteaza-ti modul de ingrijire in functie de acest aspect (locul unde sunt tinute medicamentele si pansamentele, colectorul de ace, cosul de gunoi, suportul de perfuzie etc). Cu cat stii mai bine unde este locul fiecarui obiect de care ai nevoie in aplicarea tratamentului, cu atat iti vei usura munca si te vei desfasura in cele mai sigure conditii, atat pentru tine cat si pentru pacient.

Purtarea unei masti de protectie

Masca de protectie respiratorie in caz de infectie transmisibila pe cale aeriana este absolut necesara pentru o infirmiera. Chiar daca pacientul nu sufera de o infectie grava cum este tuberculoza, acesta poate contracta foarte usor virusul gripal, deoarece sistemul sau imunitar este mult mai slab decat al unui om sanatos.

Infirmiere pe CautaInfirmiera.ro:
Infirmiera Bucuresti I Infirmiera Brasov I Infirmiera Cluj I Infirmiera Constanta I Infirmiera Galati I Infirmiera Iasi I Infirmiera Oradea I Infirmiera Ploiesti I Infirmiera Sibiu I Infirmiera Suceava I Infirmiera Targu-Mures I Infirmiera Timisoara

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaMenajera.ro